Conferinta Intenatioanala a Caselor Pasive, Gaobeidian, China

C

Cu sprijinul Harghita Business Center din Odorheiu-Secuiesc am participat la Conferinta Internationala a Caselor Pasive, editia 23, organizata in Gaobeidian China intre 9-13 octobrie 2019.

In cadrul Conferintei Internationale schimbarile climatice au primit o atentie speciala, pentru atingerea obiectivelor Acordului de la Paris, eficienta energetica a devenit un factor important, deoarece incalzirea si racirea cladirilor noastre necesita un consum energetic foarte ridicat ajungand la  40% din energia totala.

In orasul Gaboiedian din China a fost construit un parc industrial enorm (sau mai bine zis us oras), unde se gaseste centrul de cercetare si dezvoltare “International Windoor City”, cu scopul principal de a imbunatati tehnologia constructiilor, in special eficienta energetica a cladirilor. In acest scop, au studiat si au dezvoltat materiale de constructii si elemente constructive esentiale pentru casele pasive.

In cadrul Conferintei, prezentarile au fost tinute in paralel in 8 sali, prezintand “exemplele bune” din fiecare colt al lumii. Langa Conferinta a fost organizat si Targul International a Caselor Pasive cu producatori chinezi si din alte parti ale globului.

Intre 12-13 octobrie la invitatia proprietarului am vizitat o fabrica de tamplarie din orasul Harbin, care se afla la 1000 km Nord-Est de Bejing. In timpul vizitei ne-a fost prezentata firma si procesul de fabricare. Firma este specializata pe fabricarea tamplarilor de lemn si lemn-aluminiu, care respecta standardele caselor pasive. Ferestrele fabricate de Sayyas sunt adecvate chiar si pentru zonele climatice din zona arctica. In plus cladirea propriu zisa este cea mai mare fabrica certificata ca si casa pasiva din lume.Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other